Bomull eller linne?

God sömn är en av de viktigaste aspekterna för ett hälsosamt liv. Många lider idag av sömnproblem eller har svårt att hitta ett sovmönster som passar in i vardagen. Man ligger då ofta och vrider och vänder på sig men vet inte riktigt varför det inte går att somna, trots tröttheten. Något som är viktigt att tänka på men som många förbiser är valet av sängkläder. Att ha sängkläder som andas i bra material är av betydelse. De bästa alternativen som finns att tillgå är bomull och linne. Linne passar bra för dem som inte tål damm, då det inte fäller fibrer. Medan bomull passar bra till alla.

Viktigt att tvätta sängkläderna ofta

Oavsett material är det bra att tvätta sängkläderna ofta, det meddelar nu Illustrerad Vetenskap. Att tvätta sängkläder kan vara jobbigt och ta lång tid, men det är viktigt för hälsan. Det är nämligen så att otvättade sängkläder drar till sig kvalster, som i sin tur kan ge eller bidra till allergier. Byter och tvättar man däremot sängkläderna ofta kan man minska på de bakterier och annat som samlas bland lakanen. Då minskar även risken för olika allergier. Sen är det ju såklart hur mysigt som helst att slinka ner i en säng med nytvättade lakan. Annars kan det ju även vara kul att investera i nya sängkläder, så man har lite variation att välja mellan.

Att bädda sängen höjer humöret

Efter en lång dag är det få saker som slår att krypa ner i en fluffig säng med rena manglade lakan. Att bädda på morgonen hjälper till att höja känslan av lyx när man ska gå och lägga sig på kvällen. Dels så ser det ju renare och mer inbjudande ut i sovrummet i övrigt, men det höjer också humöret. Hinner man inte bädda på morgonen kan man göra det när man kommer hem, även om det bara är några timmar kvar tills man ska sova. Det kommer garanterat att öka lusten för att gå och lägga sig, samt bidra till en bättre lugnare sömn.

 
 

Fler artiklar om Sängar&tillbehör