Sänghimmel

En sänghimmel är ett fantastiskt sätt att rama in och ge ett sovrum ett romantisk skimmer. Sängen är ofta den möbel som tar upp mest plats i sovrummet och blir därför också blickfånget. Att lägga lite extra krut på den är därför en god idé. En sänghimmel kan du ordna själv på många olika sätt. I den här texten ska du få reda på hur du gör, men även hur du skapar olika intryck med hjälp av olika tyger. Läs vidare och lär dig hur du förnyar ditt rum med en snygg och spännande inredningsdetalj.

Sänghimmel till barnrummet

Ett barnrum kan få en kunglig känsla med en sänghimmel, dessutom skapar inramningen runt sängen en trygg plats att sova på. Enklast fixar du en sänghimmel genom att sätta upp rundstav med hjälp av tunna kedjor i taket. När du gjort det draperar du ett tyg du gillar över rundstavarna. I ett barnrum finns sedan mycket utrymme att vara kreativ med dekorationerna. Häng till exempel upp små figurer som fjärilar eller konstgjorda fåglar i tyget. För extra effekt kan du lägga en ljusslinga i det hängande tyget. Se bara till att du använder en som inte blir varm när den lyser.

Från stramt till lantligt

När du ska bygga en sänghimmel till vuxenrummet använder du samma tillvägagångssätt som du gjorde till barnrummet. Du kan sedan ge din himmel olika intryck med hjälp av olika tyger. Ett skrynkligt linnetyg ger till exempel ett lantligt och mysigt utseende medan spets skapar en mer skir och romantisk känsla. Om du vill ha ett stramare intryck kan du med fördel välja ett randigt tyg, till exempel blå och vitrandigt. Denna färgkombination och de raka linjerna skapar ett fräscht och krispigt intryck. Egentligen kan du välja precis vilket tyg som helst till din sänghimmel. Allt beror på vilket intryck du vill skapa.

 
 

Fler artiklar om Sängar&tillbehör