Nattduksbordet

Nattduksbordet är ett lika viktigt tillbehör till sängen som lakan eller en kudde. Även om man inte alltid tänker på att det finns där, skulle man sannolikt sakna det om det försvann. Många av de saker man lägger på nattduksbordet vid sängdags (eller som alltid står där) är nämligen saker man tar för givna i sängen, som sina läsglasögon, näsdukar, ett vattenglas, mobilen, väckarklockan, sin bok eller någon av de många andra saker man kan behöva när man just gått och lagt sig eller just vaknat. Något annat som många lägger på sitt nattduksbord är ett anteckningsblock och en penna. Det är nämligen ett allmänt känt faktum att många av ens bästa idéer kommer just när man ska somna, eller när man nyss vaknat från en dröm. Om man somnar (eller somnar om), finns då risken att man har glömt idén när man väl vaknar igen, och därför kan det vara avgörande att skriva ned tankarna eller idén just när de kommer. Blocket och pennan blir då en ovärderlig hjälp. Trots att vi numera befinner oss i den digitala åldern är pennan således fortfarande ett mycket viktigt redskap inom många olika områden, både i hemmet och på arbetsplatsen. Därför är pennor ett mycket bra val när man ska beställa profilprodukter. Du kan enkelt beställa reklampennor med ditt företagsnamn på, som definitivt kommer att användas, på Medtryck.com.800px-Nightstand_2184073576

För många är nattduksbordet helt enkelt en dekorativ del av inredningen, och används framförallt som en yta att visa upp vaser, ljusstakar eller andra dekorativa föremål. Dessa inredningsfrälsta människor uppskattar säkerligen den stora variation av färger, former och material som nattduksbord finns i, som gör att man kan hitta ett som passar till just ens eget sovrum. Ofta säljs sängar tillsammans med matchande nattduksbord i samma träslag och design.

Nattduksbordets ursprungliga funktion var dock något som de flesta i västvärlden idag inte behöver bekymra sig om, nämligen att agera som förvaring för nattpottan i en tid då man ännu inte hade rinnande vatten inomhus. Nattduksbordet, som då också kallades för en kommod, hade därför en skåplucka nedtill när man kunde ställa in pottan när den inte användes.

 

Taggar: , ,

 

Fler artiklar om Sängar&tillbehör