Välja rätt säng

Det finns vissa val i livet som är viktigare än andra. Att välja rätt partner, jobb och hus är sådant som har stor inverkan på ditt välmående. Ett annat viktigt val är sängen. Om du skriver upp precis var och hur du spenderar ditt liv, så kommer du att upptäcka att sängen tillhör den plats där du befinner dig allra mest. Det är det sista du ser när du går och lägger dig, och det första du ser när du vaknar. Att välja fel säng av snålhet är alltså lika dumt som att välja fel partner för att man inte orkar leta vidare – det kommer bara leda till olyckliga nätter.

 

Lyckligtvis finns det ett antal ledord och tips som gör det lättare för dig i sängjakten. Med dagens snabba utveckling på snart sagt alla fronter har också sängarna blivit betydligt bättre, och de har dessutom nått en prisklass där även gemene man har råd att investera i en riktigt bra säng. Med tanke på hur många timmar som du – bokstavligt talat – lägger på sängen är det inte mer än rätt.

 

Det första du bör tänka på är att gå till en sängaffär med en professionell personal som låter dig känna dig fram tills du har hittat din drömsäng. Med tanke på att sängen ska användas så pass flitigt är det knappast något som du impulsköper efter ett par minuter i affären. Istället bör du testa dig fram och fråga säljarna om du har några som helst frågor. De är ofta utbildade i sömnrelaterade frågor och kan hjälpa dig att hitta rätt säng för dig. Sängar kommer i många olika former och märken, och det kan lätt kännas som en snårig djungel första gången man stiger in i en möbelaffär.

 

En säng är i stor utsträckning ett individuellt val, och det kan variera stort mellan människor huruvida man föredrar en hård eller mjuk säng. Det bästa tipset är att prova så många sängar som möjligt – sängaffärer låter dig gärna provligga sängarna under en shoppingtur i affären. En bra indikation på om sängens hårdhet passar dig är att se om din tyngd är jämnt fördelad över sängen. Om du sjunker ner i mitten som en hängmatta så är sängen troligen för mjuk, och du kan behöva välja en hårdare säng. Om du å andra sidan ligger rak som en spik lär du inte få så många timmars sömn. Det är en avvägning som du lär dig att göra efter att ha provat tillräckligt många sängar.

Välja rätt säng 2

 

Taggar: , , , , , ,

 

Fler artiklar om Sängar&tillbehör